25.04.2016

Prosciutto di Parma starter

Wczorajszy Masterchef był bardzo emocjonujący. Finaliści pokazali, że ich pasja to wcale nie dziecinne gotowanie, a profesjonalna kuchnia. Pierwsza zimna przystawka Natalii zainspirowała mnie by stworzyć coś nieco podobnego. 


Roladki z szynki parmeńskiej z serem ricotta

3 plastry szynki parmeńskiej
100g sera ricotty
45g sera feta
pół ząbka czosnku
odrobinę chilli
świeży rozmaryn
świeża natka pietruszki
sól gruboziarnista
pieprz
papryka słodka


Sery, przyprawy i czosnek mieszamy, odstawiamy na 30 minut by ser nabrał mocy chilli i zapachu rozmarynu. Następnie na plaster szynki nakładamy 2 łyżeczki twarożku i zawijamy. Ustawiamy pionowo na talerzu, posypujemy startym parmezanem i dekorujemy świeżym rozmarynem. Wykwintna przystawka gotowa!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...